30 Temmuz 2013 Salı

TUZ ALTERNATiFi; KELP TOZU

KELP TOZU

Sırada Şef Mehmet Ak’ ın sofrasında tuz yerine kullandığı kelp tozu var...

Düşük sodyum içeren fakat “tuzlu” bir tadı olan kelp, soğuk okyanus sularında yaşayan bir deniz yosunu türüdür. Toprakta bulunmayan ve deniz suyunda bulunan bütün mineralleri ve iyodu taşıyan kelp özellikle potasyum, demir, B6 vitamini, riboflavin, lif, omega 3 ve omega 6 açısından zengindir. Vücuttaki ağır metal ve radyoaktif elementleri elimine edebilme kabiliyeti olan fitokimyasallar içeren kelp ile masanızdaki sofra tuzunu değiştirmenizin birçok farklı yararları da kanıtlanmıştır.

Kelp, sağlıklı bir tiroid fonksiyonu sağlamakta olup bir tedavi aracı olarak tiroid rahatsızlıklarında, obezite ve iyot eksikliğinde kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan klorofil ile kendisine “süper besinler” arasında yer açmış, glutamik asit içeriği ile de beyin faaliyetlerine yardımcı özellikler edinmiştir.

ACS (American Cancer Society) tarafından yürütülen çalışmalarda Amerikan kadınları ile Japon kadınları arasında meme kanseri tanı oranı arasındaki farklılıktaki bir faktör Japon kadınlarının beslenmesinde öncelikle kelp olmak üzere deniz yosun ve otlarının düzenli tüketiminin bulunmasına bağlanmıştır. Laboratuvar deneylerinde ise kelp dahil alg çeşitlerinin tamamının kanser hücrelerinin gelişimini önlediği ve ölümlerine yol açabildiği kanıtlanmıştır.

Kore’ de 2008 senesinde tamamlanan uzun süreli bir çalışmada Seul Hanyang Üniversitesi Tıp Fakültesi Tip 2 diyabet hastalarında kelp ve diğer deniz yosunlarının kullanımında glisemik kontrol sağlandığı ve kelp kullanımı ile kan şekeri seviyesinin düşürülebildiği açıklanmış, standart medikal tedaviyi tamamlayıcı bir besin olarak önerilmiştir.

Sizlerinde su bitkilerinin besleyici özelliklerini denemenizi öneriyor ve daha detaylı bilgi almak için myrawlifestyle@gmail.com adresimizi kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz.

Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder