23 Kasım 2013 Cumartesi

ELEMENTLERiN TEORiSi - 2 ; SiLiKON



Bölüm 1

Silisin kireçtaşına dönüşümünün uzun yıllardır biliniyor olması bir silis zengini antik atkuyruğu (equisetum) bitkisisnin re-kalsifikasyon amacı ile kullanılmasını sağlamıştır. Ciğerlerde kalsifikasyonu hızlandırdığından tüberküloz tedavisine destek için kullanılmasının başlangıcı ise 1846 yılına ve bir homeopati uzmanı olan Pierre Jousset’ e kadar uzanmaktadır.

Biyolojik transmutasyon bilgileri bizlere çeşitli avantajlar kazandırmaktadır ve silikonun kalsiyuma dönüşümü de bunlardan birisidir. Silikon belirli bir bilinç kavramına sahip bir maddedir ve tüm bilgisayar ile akıllı çiplerimizin “silikon vadisi”nden gelmiş olması bir rastlantı değildir. Kristaller ile sıhhat bulma deneyimlerinin de arkasında da kristallerin aslında bir silikon olması yatmaktadır.

Vücudumuzda ise silikon; damarlar, kemikler, kıkırdaklar, saç, bağ dokuları, ciğerler, lenf nodları, kaslar, tırnaklar, dişler, tendonlar ve nefes borusunda yer almaktadır. Mükemmel bir yalıtım sağlayıcı olan silikon sayesinde kan hem ılık kalmakta, hem de kandaki elektrolit tuzlardan kaynaklanan elektrik akışına destek oluşmaktadır. Atardamar duvarlarının elastisitesi de silikon ile korunmaktadır.

Kemiklerde silikon aktif gelişimin her bölümünde yer almaktadır.
Silikonun kalsiyuma transformasyonu nedeni ile kemiklerdeki gelişme ve iyileşme sürecinde olan bölümlerde silikon bulunmakta ve silikon zengini otlar ile besinlerin kemik yoğunluğu üzerindeki etkilerinin önemi farkedilmektedir. Özellikle çocuklarda silikon zengini bir diet diş ve çene kemiklerinde sağlam bir oluşum ile çürüklerde azalma sağlamakta, diş etlerinde kanama ve atrofiye bağlı diş kaybı da azalmaktadır.

Sağlam kas dokularında % 2 oranında silikon bulunmakta ve kasların esnekliğini sağlamaktadır. Bu bize silikonun bir anlamda yoga minerali olduğunu da göstermektedir. Bağ dokularımız ise kolajen, elastin ile polisakkarit şeker içermekte ve silikon barındıran bütün bu moleküller cilt, tendonlarımız ve hatta gözlerimizin elastik kalitesi kontrol etmektedirler.

(Devam edecektir...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder