30 Ekim 2013 Çarşamba

BUĞDAYÇiMi SUYU ELDE ETME METODLARI -1-



BLENDER KULLANARAK

* Blender içerisine 100-115 gr kadar kıyılmış buğdayçimi ve 500 ml filtre edilmiş su / kaynak suyu koyunuz. Eğer buğdayçimi suyunu ilk defa deneyecekseniz veya tadının güçlü olmasını istemiyorsanız su miktarınını 750 ml’ ye kadar yükseltiniz.

* Blender’ ı en yüksek hızda yaklaşık 60 sn. kadar çalıştırınız. Elde edeceğiniz zümrüt yeşili sıvının üzerinde pulpaların yüzdüğünü göreceksiniz. Eğer buğdayçimin boyunu uzun bırakırsanız blender’ ın bıçaklarına dolanacağını ve blender motorunuzu yavaşlatarak hasar verebileceğini unutmayınız.

* Temiz, cam bir kase üzerine ince delikli bir süzgeç yerleştiriniz ve süzgecin boyunun kase ebatları dışına fazla taşmamasına dikkat ediniz.

* Süzgecin üzerine bir tülbent yayınız ve tülbentin uçlarını süzgecin kenarlarından sarkıtınız.

* Blenderdaki buğdayçimi suyunu tülbent ve süzgeç üzerinden kaseye boşaltınız.

* Bir lastik spatula ile blenderda kalanları sıyırınız ve tülbentin üzerinde biriken pulpaya basınç uygulayarak tüm suyun akmasını sağlayınız.

* Buğdayçimi suyunun biraz daha uzun ömürlü olmasını ve tadının daha hoş hale gelmesini isterseniz, elde ettiğiniz suyun içerisine yarım bir limonun suyunu sıkınız ve iyice karıştırınız.

* Soğutulmuş bir şekilde kaseden bardaklara boşaltarak keyfini çıkartınız.

Önemli Not: Bu metodun dezavantajı yüksek hızda hareket eden blender bıçaklarının buğdayçimindeki klorofili oksidize etmesi sebei ile çim suyunun faydalarının azalmasıdır.

Zindelikler Dileriz...

1 yorum:

  1. Sitenizi tesadufen keşfettim ve çok mutlu oldum :) 2 senedir veganım ve son 1 aydır da raw beslenmeye çalışıyorum ancak bu sure içerisinde çok duymama ragmen bugday çimini hiç bu kadar detaylı araştırmamıştım. Evde çimlendirmeye karar verdim ama birçok kişi meyve suyu sıkacagında olmaz demiş. Bu yöntem çok daha kolay geldi.

    Sevgiler
    Begum

    YanıtlaSil