30 Ekim 2013 Çarşamba

ÇiĞ BESLENMEDE KALSiYUM VE DEMiR



Günümüz standart beslenme tarzında et ve süt ürünlerinin en yüksek kalsiyum ve demir içeriğine sahip olduğu bilgisi ile yaşamaktayız. Bu konuda özellikle Victoria Boutenko, Gabriel Cousens ve Brian Clemens’ ın araştırmaları ise bizlere bu minerallerin en iyi kaynaklarının yeşil yapraklı sebzeler, lahanalar, deniz otları ile filizlenmiş çekirdek, tohum ve yemişler olduğunu göstermiştir.

Kalsiyum için en iyi seçenek susam çekirdeği olduğu halde, badem, brokoli, lahana, kara lahana, kara hindiba, kırmızı denizotu, kıvırcık lahana (kale) ve kuru erikte de bolca bulunmaktadır.

Demir için seçenekler arasında ise ıspanak, pazı, erik kurusu suyu, pancar yaprağı, susam çekirdeği, kaju, kuru üzüm, kayısı, ayçekirdeği, kıvırcık lahana (kale), karpuz, brokoli, kurutulmuş domates, kabak çekirdeği, keten tohumu ve deniz otları bulunmaktadır.

Çiğ beslenme tarzında sıklıkla yer verilen taze sebze suları sayesinde bu organik minerallerin vücudumuz tarafından çok daha kolay ve hızlı bir şekilde absorbe olması ve kullanılması sağlanmaktadır.


Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder