30 Ekim 2013 Çarşamba

ÇiĞ BESLENME iLE KiLO KONTROLÜ



ÇiĞ BESLENME iLE KiLO KONTROLÜ

Kilo verebilmek için limitlemeniz veya elimine etmeniz gereken besinler nişastalı karbonhidratlar olan patetes, pirinç, makarna, ekmek, mısr cipleri, patates cipsleri, bira, vb. ile pişirilmiş yağlar, yüksek yağ oranlı etler ve pastörize süt ürünleridir.

Fazla yeme alışkanlığı ve kilo alımı demineralize besinler yenmesi ile oluşur. Yediğiniz bir yiyeceğin mineral oranı ne kadar yüksek ise fazla yemeniz de o kadar zorlaşır. Çiğ ya da ham yenilen besinler metabolizmaya güçlü bir sinyal göndererek fazla miktarda tüketimi engelleyebilirler. “Aliesthetic tad değişimi” olarak adlandırıan bu süreçte mineral oranı yüksek ham besinler ticari olarak yetiştirilmiş ürünler (havuç, çekirdeksiz meyveler, mısır şurubu ürünleri, patates ve fırınlanmış patates ürünleri, ekmek, makarna, bira, pirinçli ürünler v.b. ticari tahıllar) gibi alışkanlık ta yapmayarak metabolizmayı gereken mineral ve vitaminlerin alındığı konusunda kolaylıkla bilgilendirirler.

Her zaman doğru olmasa da hipotiroid vakalarının aşırı kilo ile bağlantılı olabileceği söylenmektedir. Eğer böyle bir durumunuz var ise tiroidinizi hindistancevizi yağı, kelp, biberler ve narenciye gibi vitamin C zengini ürünler ile B vitamini ve enzim açısından güçlü raw sauerkraut (laktik asit ile fermente olmuş bir lahana turşusu) tarzı besinler ile güçlendirmeniz gerekmektedir. Bu ürünler ile ilgili daha detaylı bilgi almak için myrawlifestyle@gmail.com adresimizi kullanabilirsiniz.

Zindelikler Dileriz...

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Çok keyifli bir blog olmuş :) bilgiler açık ve anlaşılır :) 2 yıla yakın bir süredir Raw beslenen bir insan olarak teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim yorumunuza.. Aslında biz de çiğ beslenme hakkında bilgilendirmeye farklı bir ana konudan geçmiş durumdayız ve amatör sayılırız. Çoğunlukla tarifler vermek yerine biraz bilgi olsun istedik. Umarım ileride çok daha yararlı bilgiler sunabiliriz. Tekrar teşekkür ederim.

      Sil