30 Ekim 2013 Çarşamba

ÇiĞ BESLENME (RAW FOOD) NEDİR?



Çiğ Beslenme (Raw Food) Nedir?

Yiyecekler çiğ yada 41⁰C den yüksek ısıtılmamışsa “Çiğ Beslenme” tarzına uygundur. Tercih sebepleri ise; işlenmemiş (mümkün olduğunca doğal ve taze) ve organik (koruyucular, kimyasallar, GDO ve ışınlamaya maruz kalmamış) olmasıdır.

Neden Çiğ Beslenmeliyiz?

Çünkü yiyecekleri 42⁰C den fazla ısıtmak;
• Enzimleri öldürür. Enzimler yediklerimizi sindirmemize yardımcı olurlar. Vücudumuz enzimleri kendisi de yaratabilir fakat bu işlem oldukça fazla bir enerji gerektirir. Tam pişirilmiş yiyecekleri yedikten sonra yorgun ve ağırlaşmış hissetmemizin nedenlerinden biri de bu enerji kaybıdır. Bunun dışında; vücudumuzun kendi yarattığı enzimler hiçbir zaman yiyeceklerimizin içinde iken pişirilerek yokedilmiş olanlar kadar verimli değildir. Sonuç olarak, yiyeceklerimiz tam parçalanamaz, sindirilmesi zorlaşır, bağırsaklarımızda çürümeye başlar ve parazitler için yüksek bir yaşam ortamı oluşur. Ayrıca vücudumuzun enzim üretmek için sınırlı bir kapasitesi olduğu ve sınırlara yaklaşıldığında organlarımızın fonksiyonelliğinden ödün verildiği düşünüldüğünde yaşlanma sebeplerimizden biri daha ortaya çıkmış olur.
• Yiyeklerimizin pH dengesini değiştirir ve onları daha asidik yapar. Vücudumuz alkali beslenmeye uygun yapıdadır ve asidize olmuş yiyecekler hastalıklar için tam bir zemin oluştururlar.
• Kolaylıkla absorbe edilebilecek mineralleri daha zor emilebilen inorganik minerallere dönüştürür. Kalsiyum gibi inorganik mineraller zor absorbe olur ve kalsiyum taşları oluşabilir. Organik mineraller ise kolaylıkla sindirilerek vücudumuzu alkalize ederler.
• Vitaminlerin çoğunu yokeder.
• Hayat gücümüzü yokeder. Tam pişirilmiş yiyecek, ölü yiyecek ile eş anlamlıdır. Canlı yiyecekler enerji ve hayat doludur. Tam olgunlaşmamış bir meyve yada sebzeyi dalından koparsanız bile canlıdır ve olgunlaşmaya devam eder. Pişirilmiş halleri ise kısa sürede bozulur ve yokolur.

İşte “Çiğ Beslenme” tarzını benimseyen kişilerin daha enerjik ve daha kuvvetli bir bağışıklık sistemine sahip olmalarını açıklayan birkaç sebep...


Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder