30 Ekim 2013 Çarşamba

ÇiĞ BESLENME GEZEGENiMiZ iÇiN NEDEN ÖNEMLiDiR?

 
 
Vücut sağlığımıza geçmeden önce; Çiğ Beslenme öncelikle yaşadığımız dünyamız için önemlidir çünkü;

“Et üretimi yapan fabrikaların yüksek enerji tüketimleri vardır, su kaynaklarını kirletirler, dikkati çekecek derecede sera gazı üretirler ve gittikçe artan miktarlarda mısır, soya ve diğer tahıl tüketimleri ile geniş tropikal yağmur ormanlarının yokolmasına sebep olurlar.” NY Times, 2008

• Çiğ beslenme tarzını uygulayan kişiler; işlenmemiş, haşere ilaçları püskürtülmemiş, kimyasallar kullanılmamış ve genetiği değiştirilmemiş besinleri tercih ederler. Günümüzde bir kutup ayısı yavrusunun bile kanında 200 kimyasal ile doğduğu düşünüldüğünde çiğ beslenirseniz gezegeninizin daha temiz olmasına katkıda bulunursunuz.
• Çiğ beslenme şekli bir anlamda vegan/vejeteryan diyet anlamına gelir ve dünyamızın CO2 emisyonunu düşürür.
• Hayvanların kesim öncesi beslenmesi için gereken soya, mısır ve tahılları düşündüğümüzde gezegenimizde Afrika’ da açlıktan ölen insanları ve yeni mısır tarlaları açmak için yokedilen ormanları hatırlarız.
• Mısır ve soyalarda kullanılan kimyasal ve ilaçlar hem dünyayı kirletir, hem de tamamen bu ürünlerle beslenen hayvanların yağında depolanarak insanlara da geçerler.
• Dünyamızda yaşayan insanların tümü et yemekten vazgeçerse tüm gezegenin nüfusunun 7 kat fazlasını besleyecek kadar tahıl stoğu oluşur. Haftada 1 gün tüm insanların et yemekten vazgeçmesi 7 milyar kişinin tahıl ihtiyacını karşılar.
 
Zindelikler Dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder