30 Ekim 2013 Çarşamba

TAZE MEYVE VE SEBZELERDE iLAÇ KALINTILARI



Organik yada standart üretim, taze meyve ve sebzelerin içerisindeki fitonutrientler bağışıklık sistemi ve detoksifikasyon için zengin kaynaklar içermektedir. Fakat, aynı zamanda da dikkatli olunmaz ise tarım ilacı ve kimyasal kalıntılar açısından da risk artışı oluşturmaktadırlar.

ABD Tarım Bakanlığı, Tüketici Raporlama Kurumu ve Çevresel Çalışma Grubu YIKANDIKTAN SONRA sebze ve meyveler üzerinde kalan tarım / kimyasal ilaç kalıntılarını araştırarak listelemiştir.

Organik yada standart üretim olsada yüksek oranda kalıntı bulunduğu belirlenen ürünlerin yıkanmasında çok daha fazla dikkat etmek ve tercihen sirkeli su ile birkaç kez yıkamak sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

En Yüksek Oranda İlaç Kalıntısı İçeren Ürünler:
Elma (Yeşil ve Kırmızı)
Dolmalık Biber (Yeşil ve Kırmızı)
Kereviz
Kiraz
Üzüm
Marul – Göbek Salata
Nektarin
Şeftali
Armut
Patates
Ispanak
Çilek

En Düşük Oranda İlaç Kalıntısı İçeren Ürünler:
Asparagus
Avokado
Muz
Brokoli
Mısır
Lahana
Patlıcan
Kivi
Mango
Soğan
Ananas
Bezelye

Zindelikler Dileriz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder