30 Ekim 2013 Çarşamba

BUĞDAYÇiMiNiN 6 ÖNEMLi ÖZELLiĞi



Buğdayçimi suyu popüler bir detoksifikasyon reçetesidir. Hemen hemen herkesin bildiği sindirime yardımcı olması, karaciğeri temizlemesi, kanı arındırması ve hemoglobin üretimini arttırması dışında -belki de bilmediğiniz- farklı özellikleri de bulunmaktadır;

1. “Sıvı Altın” göbek adına sahip buğdayçiminin 60 gr.’ının besleyiciliği 650 gr. koyu yeşil yapraklı sebzeye veya 1250 gr. yeşil sebzeye denktir.
2. Yüksek klorofil içeriği nedeniyle vücudu alkalize eder.
3. Bütün klorofil zengini yeşil bitkiler gibi buğdayçiminin de yüksek oranda oksijene sahip olması onu mükemmel bir enerji kaynağı haline getirir.
4. E, C ve B12 vitaminleri, betakaroten, protein, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir ve potasyum dahil insan metabolizmasının ihtiyacı olan 100 farklı madde içermesi sebebiyle diğer bitkilerden üstündür.
5. Sadece 1 dakika içerisinde sindirilir ve sindirime yardımcı olur.
6. Adının içerisinde “buğday” kelimesi geçse de buğdayçimi gluten içermez ve gluten alerjisi/intoleransı olan kişiler tarafından tüketilebilir.

Tüm besleyiciliğini alabilmek için buğdayçimi suyunun boş mideye, herhangi birşey yemeden 1 saat önce alınması tavsiye edilmektedir. Vücudunuzdaki toksin oranına göre karşılacağınız yan etkiler ise detoksifikasyon sürdüğü sürece olabilecek baş ağrısı ve bağırsak hareketlenmesidir. Bunun dışındaki tek yan etki alacağınız yoğun enerjiyi harcamayı düşünmek olacaktır.

Buğdayçimi ile ilgili bir sonraki yazımızda yetiştirme ve suyunu elde etme metodlarını anlatmaya çalışacağız.

Zindelikler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder