30 Ekim 2013 Çarşamba

PATATES, BUĞDAY VE BAKLİYATLAR NEDEN DOĞAL BESLENMEDE TERCiH EDiLMEZLER ?



Bakliyatlar inflamasyon yaratan rahatsız edici proteinler içerirler. Yerfıstıkları ve bakliyatlarda bulunan alkoloid toksinler doğal hayatta hayvanlar tarafından yenilmelerini de engellerler. Bu toksik siyanojenlerin bir tanesi olan siyanür lima fasülyesinde yüksek miktarlarda bulunmaktadır. Fasülye ve bezelyeler kan kümelenmesine sebep olan hemagglutinin ve protein sindirimini kısıtlayan bileşenler içerirler. Bakla içerisinde toksik visin, kovisin ve isauramil bulunur. Bu toksinleri metabolizmasında parçalayamayan kişilerde toksinler kırmızı kan hücrelerinin oksijeni taşımasında engel oluşturarak baş ağrısı, baş dönmesi, abdominal ağrı, bulantı ve ateşe sebep olurlar. Yerfıstıkları ise zararlı bir mantar olan aflotoksin içerirler. Pişirme esnasında bu toksinlerin bir bölümü yok olsa da doğal olarak insan tüketimine uygun kabul edilmezler.

Soya fasülyeleri proteinden fazla yağ içerirler. Soya yağlarının tiroid çalışmasını yavaşlatan bir anti-tiroid etkisi bulunmaktadır ve metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımına neden olurlar.

Patatesler köpeküzümü adı verilen bir familyanın üyesidirler. Bu familya üyeleri birçok toksin içerirken tatula (şeytan elması) gibi ürünler ölümcül özelliktedirler.
Fırınlanmış patatesler sadece şekerli/nişastalı ve kilo aldırıcı değil aynı zamanda da sinirleri etkileyen solanin ve çakonin gibi alkoloid toksinler içerirler. Yumruların üzerinde yarım ay şeklindeki çıkıntılarda (gözler) ve filizlenmiş bölgelerde yoğunlukta bulunan solaninler , kabuk ve kök bölgelerinde yoğunluğunu kaybetmektedirler.

Buğday tanesi gibi hububatlar hibridize olduklarından dolayı yüksek miktarlarda gluten içerirler. Gluten bağırsakların hassas yüzeyini yakabilen bir inflamatuar maddedir ve glutenin aynı zamanda birçok araştırmada kanıtlanmış şişmanlatıcı bir etkisi de bulunmaktadır. Tüm nişastalı karbonhidratlar gibi ciltte soluk bir görünüm yaratırlar.

Zindelikler Dileriz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder