30 Ekim 2013 Çarşamba

NARENCiYE SIKACAĞIMI & BLENDER MI?



Sıkacak (Juicer) ile hazırlanmış meyve/sebze suları içerisindeki liflerden arınmış olduğu için içildikten sadece 10 – 15 dakika içerisinde sindirilir ve asimile edilir. Sindirim sisteminin kullanılmamış olması vücudumuzun değerli mineral ve vitaminleri minimum efor fakat maksimum hız ve verimlikle kullanarak detoks yapabilmesini sağlar. Sıkacak ile hazırlanmış meyve/sebze sularında şeker yüklemesi hızlı olabileceğinden fazla tatlı olmamasına dikkat edilmeli ve öncelikle yeşil sebzelere yer verilmelidir.

Blender ile hazırlanmış smoothie’ lerde bulunan meyve/sebze lifleri ise kolon bölgesinin temizliği açısından önemlidir. Özellikle çeşitli tedaviler süresince beslenme düzenimizden tam verim alınabilmesi kolon bölgesinin temizliğine bağlıdır çünkü bağırsaklarımızda fermente edilen besinler kolon bölgesinde kirli birikim yaratmaktadırlar. Ayrıca liflerden dolayı yavaş olan şeker emilimi sayesinde meyvelerden bir blender ile daha çok yararlanılabilir.

Sonuç olarak Sıkacak ile Blender’ ı karşılaştırmak bir egzersiz programında Yoga ile Jogging’ i kıyaslamak gibidir. Her ikisini de kullanmak en sağlıklı yaklaşımdır.

Zindelikler dileriz...

Kaynak: Robert Ross, Mart 2012, Raw Food Life LLC.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder