30 Ekim 2013 Çarşamba

UYKUSUZLUK VE ÇiĞ BESLENME



Sağlıklı bir uyku düzeni yüz ve vücut kasları, sinirler ve beyni dinlendirir. Cilt ve bağlayıcı dokuların yenilendiği uyku düzeni sürecinde sinir sistemi de şarj ediliyor denilebilir.

Genellikle raw-food beslenme düzenine başlayan kişilerin bir süre sonra pişirilmiş yedikleri döneme göre günde 2 saat daha az uyumayı tercih ettikleri görülmüştür. Uyku ihtiyacı kişinin efektif bir sağlık ve sindirim sitemi için depoladığı enerjiye ve metabolizmanın iç işleyişine bağlı olduğu için bu değişikliklerin hissedilmesi için aylar, hatta yılı aşkın bir süre geçmesi gerekebilir.
Bilmemiz gereken en önemli nokta ne kadar fazla yersek o kadar uzun uyumamız gerektiğidir ve dinlendirici bir uykuya boş sayılacak mide ve zihin ile başlanması en doğru yoldur.

Uykusuzluk, gün içerisinde fiziksel aktivite yapılarak düzenlenebilir. Taze marul / göbek salata suyu ise raw-food stilinde uykusuzluk veya düzenli bir uyku için kullanılabilecek en eski formüllerdendir. Uyku tetikleyici (soporific) maddeler içeren bu suyun yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkisi bulunmaktadır.

Sinir pasajlarını temizleyerek öforik bir etki uyandıran serotoninin öncü kimyasalı olan triptofan alımının düzenlenmesi de araştırmalarda uykusuzluk, duygusal baskı , kaygı ve endişe için önerilmiştir. Triptofan kabak çekirdeği gibi sağlıklı ve yüksek proteinli ürünlerden elde edilebilir.

Çiğ beslenme hayat stilinin yeterli derecede fiziksel aktivite ile birleştirilerek metabolizmanın dengede tutulması uyku düzenine kolay ve zevkli bir şekilde ulaşmanızın en doğal yöntemidir.

Zindelikler Dileriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder